Pita sa prazilukom i tikvicama

27/10/2014

Kada je nešto dobro treba ga ponoviti više puta. I isprobati u raznim kombinacima. Ovoga puta hrono pita sa prazilukom i tikvicama.

Za ovu pitu vam ne trebaju kore ili bilo kakvo umeće razvlačenja i pripremanja. Sastojci se samo umešaju i stave u rernu.

Treba vam:

  • 500 grama praziluka
  • 500 grama tikvica
  • 4 jaja
  • 2 čaše (od kiselog mleka) kisele vode
  • 1 čaša brašna (u originalnom receptu ide pola belog brašna pola heljdinog, mi smo sada pomešali speltino, ražano i ječmeno)
  • maslinovo ulje
  • 250 grama fete
  • 1 kašika mirođije
  • biber, so (eli ne preterujte, feta je dovoljno slana)

Na maslinovom ulju se prodinsta praziluka, tikvice koje su prethodno oceđene od vode, brašno, jaja, izmrvi se feta sir, kisela voda i začini. Sve se stavi u pleh i peče oko sat vremena na 180 stepeni.

Pita sa prazilukom i tikvicama2.jpg SAJT

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ne samo što se lako i brzo pravi, nego je super zasitna kada hoćete doručak bez mesa. Ne valja ni mnogo mesa jesti, treba biti umeren u životu koliko je to moguće.

Originalni recept je malo komplikovaniji, ne zbog rada, već kombinacije namirnica i u njega ide i kiselo mleko. Pogledajte, možda možete da se častite tako posle restrikcije.

Prijatno, uživajte u svom hrono doručku!



4 komentara

  1. Mmm, verujem da je mnogo ukusna pita. 🙂
    Imam samo jedno pitanje: da li u fazi restrikcije moze da se jede feta sir?

    1. Može. Feta, mlad sir, kajmak, pavlaka, kiselo mleko. To su dozvoljeni mlečni proizvodi, s tim što sa kajmakom i ne treba preterivati.

    1. Da, samo tivice dobro ocedite od vode. Kada se malo prohladi umešati sa ostalim

Ostavite komentar