Kuva i piše: Ana Ćubela Danas sam se uspavala. Pa zato …
Kada je nešto dobro treba ga ponoviti više puta. I isprobati u raznim kombinacima. Ovoga puta hrono pita sa prazilukom i tikvicama.
Za ovu pitu vam ne trebaju kore ili bilo kakvo umeće razvlačenja i pripremanja. Sastojci se samo umešaju i stave u rernu.
Treba vam:
- 500 grama praziluka
- 500 grama tikvica
- 4 jaja
- 2 čaše (od kiselog mleka) kisele vode
- 1 čaša brašna (u originalnom receptu ide pola belog brašna pola heljdinog, mi smo sada pomešali speltino, ražano i ječmeno)
- maslinovo ulje
- 250 grama fete
- 1 kašika mirođije
- biber, so (eli ne preterujte, feta je dovoljno slana)
Na maslinovom ulju se prodinsta praziluka, tikvice koje su prethodno oceđene od vode, brašno, jaja, izmrvi se feta sir, kisela voda i začini. Sve se stavi u pleh i peče oko sat vremena na 180 stepeni.
Ne samo što se lako i brzo pravi, nego je super zasitna kada hoćete doručak bez mesa. Ne valja ni mnogo mesa jesti, treba biti umeren u životu koliko je to moguće.
Originalni recept je malo komplikovaniji, ne zbog rada, već kombinacije namirnica i u njega ide i kiselo mleko. Pogledajte, možda možete da se častite tako posle restrikcije.
Prijatno, uživajte u svom hrono doručku!
Mmm, verujem da je mnogo ukusna pita. 🙂
Imam samo jedno pitanje: da li u fazi restrikcije moze da se jede feta sir?
Može. Feta, mlad sir, kajmak, pavlaka, kiselo mleko. To su dozvoljeni mlečni proizvodi, s tim što sa kajmakom i ne treba preterivati.
dali se bukvalno svi sastojci pomesaju i proprze zajedno?
Da, samo tivice dobro ocedite od vode. Kada se malo prohladi umešati sa ostalim