Kuva i piše: Ana Ćubela Znam da nekima pravljenje sopstvenog …
Od kako smo familijarno prešli na hrono ishranu nismo jeli našu omiljenu pitu sa prazilukom. E, sinoć smo odlučili da za doručak napravimo hrono verziju.
Na oko nije nešto, ali je super ukusna.
Na maslinovom ulju se prodinsta 1 kg praziluka, doda se jedna časa od kiselog mleka brašna (pola speltinog, pola heljdinog), izmrvi feta sir (250 grama) i dodaju 4 umućena jaja, 2 šolje kiselog mleka (ali to komotmo može da se zameni sa kiselom vodom da bi bila manje komnplikovana i da bi mogla da se jede u restrikciji), 1 kašika mirođije, biber i ko voli slano so (mada je feta dosta slana pa ne treba preterivati).
Peći na 180 stepeni oko sat vremena
Pogodno za posle restrikcije jer se mešaju dva mlečna proizvoda. Ako umesto kiselog mleka stavite kiselu vodu onda bez problema može i u restrikciji, samo ne treba je prečesto jesti. Isprobali smo je i sa kiselom vodom i podjednako je fantastična.