Kuva i piše: Ana Ćubela Mislim da ne postoji domaći …
Kuva i piše:
Milica Jović
S obzirom na to da je počeo post, a među hronerima ima i onih koji poste, ovo je odličan predlog za neki doručak.
Potrebno je:
- 500 gr heljdinih kora
- 1 kg šampinjona
- 1 struk praziluka
- 2 mala plava patlidžana
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml kisele vode
- So, biber, mlevena paprika, sušeni crni luk
Na malo ulja propržiti sitno seckan praziluk, zatim dodati šampinjone koji nisu mnogo sitno seckani i dinstati sa prazilukom. Oljuštiti plavi patlidžan, oprati i iseckati sitno u secku, pa dodati pečurkama da se zajedno dinsta.
Dodati začine i ostaviti da se krčka dok ne ispari voda.
Ja sam pitu pravila kad se fil ohladio. Redjati kore kao za burek, prskati ih mešavinom ulja i kisele vode, mazati filom. Na kraju koru dobro premazati uljem i kiselom vodom i peći na 200°C oko 40 minuta.
PS. Oni koji ne poste mogu da dodaju i koju kašiku pavlake.