Pita sa pečurkama i plavim patlidžanom

30/11/2018

Kuva i piše:
Milica Jović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

 

S obzirom na to da je počeo post, a među hronerima ima i onih koji poste, ovo je odličan predlog za neki doručak.

Potrebno je:

  • 500 gr heljdinih kora
  • 1 kg šampinjona
  • 1 struk praziluka
  • 2 mala plava patlidžana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml kisele vode
  • So, biber, mlevena paprika, sušeni crni luk

Na malo ulja propržiti sitno seckan praziluk, zatim dodati šampinjone koji nisu mnogo sitno seckani i dinstati sa prazilukom. Oljuštiti plavi patlidžan, oprati i iseckati sitno u secku, pa dodati pečurkama da se zajedno dinsta.

Dodati začine i ostaviti da se krčka dok ne ispari voda.

Ja sam pitu pravila kad se fil ohladio. Redjati kore kao za burek, prskati ih mešavinom ulja i kisele vode, mazati filom. Na kraju koru dobro premazati uljem i kiselom vodom i peći na 200°C oko 40 minuta.

PS. Oni koji ne poste mogu da dodaju i koju kašiku pavlake.

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “posna hrono kuhinja”



Ostavite komentar