Pita sa pečenim paprikama

17/09/2015

pita sa pecenim paprikama 3 s

Kuva i piše:
Jovana Milovanović

Jovana profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Pošto znam da ste već ispekli i očistili SVIH 40kila paprike,požurih dok traje poluvreme Srbija-Češka da vam spasem 3-4 paprike za doručak, pre nego je svu ubacite u ajvar.

Što se mene tiče, kombinacija pečena paprika – sir nema konkurenciju! A u piti…videćete!

Za nju vam je potrebno:

  • 100 grama heljdinog brašna
  • 50 grama raženog brašna
  • čaša i po kisele vode (čaša od malog kiselog mleka 180 grama)
  • 3 jaja
  • jedan prašak za pecivo
  • 3 pečene paprike
  • praziluk ili mladi luk
  • 150 grama sitnog ili izmrvljenog feta sira
  • kašičica soli (ako je feta slana vodite računa o ovome)
  • kašika maslinovog ulja

Umešajte suve sastojke. Umutite jaja,pomešajte sa kiselom vodom i uljem i dodajte suvim sastojcima. U blenderu izmiksajte papriku,luk i sir,dodajte smesi i sve sjedinite.

Tepsiju namastiti i pobrašnjaviti ili obložiti pek papirom (sigurnija varijanta) i uliti smesu koja će biti retka i takva treba da bude. Možete površinu pite posuti semenkama,kockicama paprike,kockicama neke dimnjene slaninice ili pečenice,čisto da zamiriše…ako volite….Tepsija ide u rernu koja je zagrejana na 220 stepeni i na toj temperaturi se pita peče 30-ak minuta ali vreme naravno zavisi i od vaših rerni pa u medjuvremenu proverite.

Prijatno i dok jedete pitu nemojte da zaboravite da onaj ajvar mora da se meša…znači: u jednoj ruci pita u drugoj varjača i …MOOORA neka muzika…ajde to će Robert Denić da reši!



4 komentara

  1. Savrsen sajt, savrseni recepti. Posto volim da spremam razne hlebove, mogu vam dati jedan ssjajan recept, ukoliko pristajete. Pozdrav

Ostavite komentar