Postupak pravljenja domaćih lazanja ili paste stvarno nije težak
Kuva i piše:
Jovana Milovanović
Pošto znam da ste već ispekli i očistili SVIH 40kila paprike,požurih dok traje poluvreme Srbija-Češka da vam spasem 3-4 paprike za doručak, pre nego je svu ubacite u ajvar.
Što se mene tiče, kombinacija pečena paprika – sir nema konkurenciju! A u piti…videćete!
Za nju vam je potrebno:
- 100 grama heljdinog brašna
- 50 grama raženog brašna
- čaša i po kisele vode (čaša od malog kiselog mleka 180 grama)
- 3 jaja
- jedan prašak za pecivo
- 3 pečene paprike
- praziluk ili mladi luk
- 150 grama sitnog ili izmrvljenog feta sira
- kašičica soli (ako je feta slana vodite računa o ovome)
- kašika maslinovog ulja
Umešajte suve sastojke. Umutite jaja,pomešajte sa kiselom vodom i uljem i dodajte suvim sastojcima. U blenderu izmiksajte papriku,luk i sir,dodajte smesi i sve sjedinite.
Tepsiju namastiti i pobrašnjaviti ili obložiti pek papirom (sigurnija varijanta) i uliti smesu koja će biti retka i takva treba da bude. Možete površinu pite posuti semenkama,kockicama paprike,kockicama neke dimnjene slaninice ili pečenice,čisto da zamiriše…ako volite….Tepsija ide u rernu koja je zagrejana na 220 stepeni i na toj temperaturi se pita peče 30-ak minuta ali vreme naravno zavisi i od vaših rerni pa u medjuvremenu proverite.
Prijatno i dok jedete pitu nemojte da zaboravite da onaj ajvar mora da se meša…znači: u jednoj ruci pita u drugoj varjača i …MOOORA neka muzika…ajde to će Robert Denić da reši!
Savrsen sajt, savrseni recepti. Posto volim da spremam razne hlebove, mogu vam dati jedan ssjajan recept, ukoliko pristajete. Pozdrav
Naravno. Ako imate i dobru sliku možete da pošaljete na mail hronokuhinja@gmail.com pa da objavimo
Ana šta može umesto sira? Izbegavam mlečno i jaja. Ili da samo izbacim Sir?
Izbacite sir.