Kuva i piše: Ana Ćubela Danas nije obična nedelja, …
Generalno izbegavam da mešam meso i pečurke jer ta kombinacija ume da mi smeta, ali Tetki se prijela takva pita, pe eto i to da napravimo.
Ovo je prvi put za skoro šest meseci hrono ishrane da sam ujutru jela jači protein. Po mom mišljnju i ukusu, jedina mana hrono ishrane je previše mesa. Pa sam sve češće pravila bezmesan doručak, bez ikakvog suhomesnatog, a kamoli mlevenog mesa. Ali nije greška, i prijalo mi je za promenu. Ali ne verujem da ću skoro ovako nešto ponoviti. Sirnice i zeljanice su mi nekako draže za početak dana.
Treba vam:
- 600 grama mlevenoj junećeg mesa
- 11 pečuraka (toliko smo odvadili iz pune kese, možda oko 250 grama)
- 2 glavice luka
- kore od heljde
- kumin
- biber
- so
- sušeni peršun
- đumbir
Luk iseckate i prodinstate, u to ubacite meso i seckane pečurke. Zatim dodate začine. Kada bude gotovo, uzmete kore od heljde. Mi smo stavljale po dve kore, s tim što bi svaku namazali uljem i vodom. Preko bi stavljali fil u uvili ih. Isapala su tri reda kora. Ostatak pakovanja ide u frižider za neku drugu pitu.
Složene kore smo odozgo namazali sa još malo ulja i vode i stavili u zagrejanu rernu. Pita se pekla na 240, a onda smo smanjili na 200.Treba joj od pola sata do 40 minuta. To uvek zavisi od rerne u kojoj spremate. Teka i ja većinu obroka spremamo i jedemo zajedno, i isto jelo se različito peče u mojoj i njenoj rerni.
Inače, moj Hrono Tetka u njenoj hrono kuhinji:
Ko ne zna odranije, mlada dama ima 71 godinu i izgleda kao zmaj.
slazem se !!!
“Po mom mišljnju i ukusu, jedina mana hrono ishrane je previše mesa.”