Već četiri godine iznova i iznova isčitavamo recepte sa bloga. Iznova i iznova smišljamo nove recepte, prepravljamo stare.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Bez obzira da li ste fan Star Wars-a ili ne, sigurno ste čuli za ovu svemirsku sagu. Prvi film se pojavio pre više 40 godina, a pre nekoliko dana je 9. deo doživeo svoju premijeru i stavio tačku na ovu bajku. Ne spadam u one zaluđene fanove, ali jesam volela Star Wars od kako sam bila klinka.I mislila sam da ovaj Pidžama party treba da bude u tom duhu. Tako da juče nisam bila Ana već princeza Leja 🙂 .
Nismo imali svemirski meni ali jesmo pokušali da napravimo čuveno plavo mleko koje je pio Luk Skajvoker. I doživeli smo potpuni fijasko. Plan je bio da bademovo mleko ofarbamo plavom bojom za kolače, koju nismo našli, pa je u mleku završilo plavo sredstvo za ispiranje usta. Bilo je hrabrih koji su ga probali, ja sam se zadržala samo na mirisu.
Pogledajte Star Wars Pidžama party:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2380122408766136/
Ostala jela su bila hrono svemirska. I kako su mi mnogi tražili opet neke pite, pite su i bile. Uz par namaza (umakalica) naravno. I fantastična punjena jaja.
Za posnu pitu od praziluka, pečiraka i kinoe vam je potrebno:
- 3 – 4 heljdine kore
- 60 gr kinoe
- 300 gr naseckanog praziluka
- 250 gr pečuraka
- 1 dcl vina
- 1 dcl maslinovog ulja + za dinstanje
- 1 dcl mineralne vode
- Voda
- Začini: morska so, biber, sudžuk paprika….šta vam je po želji
Kinou skuvajte u dva do tri puta više vode. Zatim prodinstajte praziluk na maslinovom ulju, podlivajući sa po malo vode. Kada klone dodajte pečurke i začine. A na kraju umešajte kinou. I sve ovo možete da uradite veče ranije.
Pomešajte maslinovo ulje i mineralnu vodu i zagrejte smesu.
Namažite njom prvu koru, stavite fil na kraj pa rolajte. I tako dok ne potrošite kore i materijal. Zavisi od veličine pleha. Pogledajte u videu kako je to kod mene bilo. Prvo sam spremala ovu pitu. Kasnije kada objavim ostale recepte, video možete da premotate do tog jela da ne gledate ceo lajv svaki put ceo, iako je bio zabavan. Skoro se nismo ovoliko smejali u kuhinji. A bilo je i nekoliko bip, bip momenata. Izleti meni svašta ponekad, ali dobro je da nije često.
Kako rolate kore tako ih po malo premazujte rastvorom. I na kraju kada ih sve poređate u pleh. I još nekoliko puta dok se peku.
Pitu stavite u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.
I uživajte, super je ispala.