Kuva i piše: Ana Ćubela Moja borba sa nedostatkom vremena i …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Posle nekoliko nedelja restrikcije ova pita je stigla kao najlepša gozba.
Potrebno je:
Pakovanje heljdinih kora, 4 jaja, šolja kisele vode, malo hladno ceđenog suncokretovog ulja, mrvljeni sir 400 grama, 3 veze mlade blitve (mogu spanać ili kopriva umesto blitve).
Za nadev je potrebno umutiti jaja, dodati mrvljeni sir, 2-3 kašike ulja i opranu, seckanu i prodinstanu blitvu.
Po dve kore naprskane sa kiselom vodom nadevati filom i uvijati u rolat. Rolate redjati u pleh koji je obložen papirom. Kada se utroši sav materijal ostatak kisele vode se prospe u činiju u kojoj je bio fil i pokupi se sve četkicom sa ivica. Dodati još 3-4 kašike ulja i premazati svaki rolat.
Peći u toploj rerni na 200 stepe i oko 30 min. Potom svaki rolat okrenuti i zapeći i deo koji je bio dole.
Jeste komplikovano jelo, ali častili smo se i kiselim mlekom i zakomplikovali ga skroz…
Vidjeti poznato lice uz traženje recepta prosto garantuje pun pogodak…
Bravo Ana.
😀
Hvala
Koje heljdine kore koristite?!
Ja koje god da sam gledala imaju psenicno brasno. Kazu, mora-zbog razvlacenja.
Upravo tako, samo sa heljdom je nemoguće razvući kore. Zato ove kupovne ne jedemo tako često.