Kuva i piše: Ana Ćubela Ja sam osoba koja preteruje u …
Kuva i piše:
Marija Đukanović
Ovo jelo spada u složena jela za one u restrikciji, ali mogu da se jedu jednom u deset dana do dve nedelje. Takođe, ako ste u restrikciji, umesto parmezana, stavite svežu mocarelu iskidanu na komadiće.
Potrebno vam je:
- 250 gr ricotta sira
- 250 gr rendanih tikvica
- 2 jaja
- 1 žumance
- so
- papar
- 2 kašika parmezana
- 3-4 komada čeri paradajza
- malo svježeg origana
- bosiljak
Ugrijati rernu na 200 stpeni.
U zdjeli pomiješati sir, cijela jaja i žumance. Dodajte rendane tikvice, usitnjene listiće origana, bosiljka (sačuvajte malo cijelih listića) posolite i popaprite po ukusu. Ukrasiti čeri paradajzom, cijelim listićima origana ili bosiljka i parmezanom (može i bez).
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Sipati smjesu u podmazan pleh ili modlicu za pecenje i peci od pr 25-30 minuta dok lijepo ne porumeni (zavisno od rerne).
Izvini Ana jel ovde ne ide nikakvo brasno?
Hvala