Pita od tikvica sa rikota sirom

01/03/2019

Kuva i piše:
Marija Đukanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ovo jelo spada u složena jela za one u restrikciji, ali mogu da se jedu jednom u deset dana do dve nedelje. Takođe, ako ste u restrikciji, umesto parmezana, stavite svežu mocarelu iskidanu na komadiće.

Potrebno vam je:

  • 250 gr ricotta sira
  • 250 gr rendanih tikvica
  • 2 jaja
  • 1 žumance
  • so
  • papar
  • 2 kašika parmezana
  • 3-4 komada čeri paradajza
  • malo svježeg origana
  • bosiljak

Ugrijati rernu na 200 stpeni.


U zdjeli pomiješati sir, cijela jaja i žumance. Dodajte rendane tikvice, usitnjene listiće origana, bosiljka (sačuvajte malo cijelih listića) posolite i popaprite po ukusu. Ukrasiti čeri paradajzom, cijelim listićima origana ili bosiljka i parmezanom (može i bez).

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Sipati smjesu u podmazan pleh ili modlicu za pecenje i peci od pr 25-30 minuta dok lijepo ne porumeni (zavisno od rerne).

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela iz kuvara “Posna hrono kuhinja”



1 komentar

Ostavite komentar