Kuva i piše: Dušanka Manojlović Avokado pata sa bosiljkom i čili papričicom Jedan zreo avokado …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Svima nama se dešava da ne iskoristimo ceo paket kora za neku pitu. Iz milion razloga. Taj deo možete da zamrznete ili da ih jednostavno ostavite da se osuše.
Proces posle toga je veoma jedbostavan. Izmrvite ih dobro rukama i pravite sa njima šta god hoćete.
Pogledajte kako sam napravila pitu:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/411885309498060/
Za ovu pitu nije iskorišćeno puno kora ali je opet bila dobar doručak za barem troje.
Potrebno vam je:
- 5 kora
- 4 jaja
- 3 pune kašike sira
- Od 100 do 150 grama kulena
- 1 kašičica praška za pecivo
- Od 1 do 1,5 dcl mineralne vode
- 1 manja kašika masti
Tačnu gustinu možete da vidite u videu. Zato u receptu i piše od do. Namastite dobro pleh ili stavite pek papir.
Jaja umutite penasto, dodate prašak za pecivo, mast i sir. Na samom kraju umešate iseckan kulen. Koristila sam Kosmajska Seoski kulen koji je baš začinjen po mom ukusu. Smesu izlijete u pleh i pravo u zagrejanu rernu na 220 stepeni između 20 minuta i pola sata.
I eto, sad ne morate da brinete šta će biti sa preostalim korama 😉 .
Prijatno.
I gledajte i šerujte ovaj live video gore, Fejsbuk mi je obrisao sve preglede od nedelje. Opet menjaju neke algoritme, ali na našu štetu.