Kuva i piše: Ana Ćubela Kada god ne znam šta ću …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Verovali ili ne, ali ovo mi jedna od omiljenih večera. Na oko ne izgleda lepo, ali svaki put prija. Posebno onih dana kada mi uveče treba nešto na kašiku. Toplo, mekano, ukusno…..
Tako sam isto nekad jela kromprir pire sa sirom. Nisam birala doba dana, ali sam i njega volela najviše uveče. Posle teškog i napornog dana kada vam nije ni do čega. Kada imate samo jednu opciju: TV, ćebence i večera. Ne sećam se kada sam poslednji put spremila krompir za večeru, ali sam pireu našla dostojnu zamenu.
Potrebno vam je:
- Glavica brokolija
- Konzerva tune
- 1 ili 2 čena belog luka
- Morska so, biber
- Maslinovo ulje
Brokoli operite, istnite na cvetove i skuvajte u vodi koju ste malo posolili. Nemojte dozvoliti da se brokoli prekuva i da počne da gubi boju, treba samo da omekša. Pred kraj kuvanja dodajte beli luk.
Kadfa brokoli bude dovoljno mekan, ocedite ga u cediljci zajedno sa lukom, i prebacite ga u blender. Sameljite ga u pire, dodajte tunu, začine i prelijte sve sa malo maslinovog ulja. I to je to.
Poštovana Ana,
Koliki često smem da koristim tunu za vreme restrikcije? Da li postoje ograničenja na nedeljnom nivou?
Jednom, maksimalno dva puta.
a ribu uopste…..posto uskoro pocinje post…..rucak ok ali vecera mi je problem……koliko puta smem jesti ribu……prilagodjavam sebi ishranu jer imam IR
Pravila u vreme posta su drugačija, tada se za ručak jedu i mahunarke.