Kuva i piše: Ana Ćubela Prvo, srećan Uskrs …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Dugo se hranim prema osnovnim principima hrono ishrane, ali večeru i dalje držim laganom. Čorbice više ne kuvan jer dr Alan Delabo tvrdi da su večernje supe generatori celulita, ali jedem belo meso i ribu sa neskrobnim, uglavno zelenim povrćem.
Potreban vam je manji pileći file. Istucite ga malo tučkom za meso ili nekom flašom, namažite uljem, isecite na kocke i prodinstajte ga na srednjoj temperaturi. Ako imate veći tiganj, pored njega možete da grilujete i tikvicu. Karfiol, ukoliko se odlučite za njega, malo skuvajte u blago posoljenoj vodi.
Dok čekate da se meso bude gotovo, u teglicu stavite malo senfa, maslinovog ulja, limunovog soka i nekoliko kapara. Zatvorite teglicu, dobro je protresite da biste dobili gust, ali nekako prozračan sos.
Prelijte meso i povrće i uživajte. Ako imate svež vlašac, dodajte i njega.
Prijatno!
A koji je senf dozvoljen i jel dozvoljen u restrikciji? I koji kapar koristite?
Dijon senf, on nema dodatog šećera. I ne znam sad napamet marku kapara.
Ovaj Dijon u nasem maxiju ima sirce. Malo se zbunih sad. Je li to ok?
Svaki senf ima sirće. Ali ga ne jedete kašikom pa se ne sekirajte.