Piletina u sosu od senfa i kapara

06/09/2016

Piletina sa prelivom od senfa i kapara s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Dugo se hranim  prema osnovnim principima hrono ishrane, ali večeru i dalje držim laganom. Čorbice više ne kuvan jer dr Alan Delabo tvrdi da su večernje supe generatori celulita, ali jedem belo meso i ribu sa neskrobnim, uglavno zelenim povrćem.

Potreban vam je manji pileći file. Istucite ga malo tučkom za meso ili nekom flašom, namažite uljem, isecite na kocke i prodinstajte ga na srednjoj temperaturi. Ako imate veći tiganj, pored njega možete da grilujete i tikvicu. Karfiol, ukoliko se odlučite za njega, malo skuvajte u blago posoljenoj vodi.

Dok čekate da se meso bude gotovo, u teglicu stavite malo senfa, maslinovog ulja, limunovog soka i nekoliko kapara. Zatvorite teglicu, dobro je protresite da biste dobili gust, ali nekako prozračan sos.

Prelijte meso i povrće i uživajte. Ako imate svež vlašac, dodajte i njega.

Prijatno!

 



4 komentara

Ostavite komentar