Piletina sa susamom

28/10/2014

Možda ne izgleda lepo kao pohovana piletina, ali je jako ukusno i zdravo. Koliko to piletina može da bude.

Uzela sam jedno pileće belo, isekla ga po sredini na dve šnicle, koje sam zatim dobro izlupala.

Posolila sam ih i ubacila umućeno belance.

Zatim sam ih uvaljala u susam i stavila u teflonski tiganj sa jako malo hladno ceđenog ulja od suncokreta. Pekla sam ih na srednjoj vatri da susam ne bi izgoreo. A posšto su šnicle bile relativno tanke nije im trebalo puno vremena. Uvek treba da vodite računa da vam se piletina ne presuši.

Isceplala sam delove zelene salate i polila ih sokom limuna, kao i samu piletinu. Uz ovakvo jelo mora da ide nešto kiselkasto.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Piletina sa susamom2.jpg SAJT



6 komentara

    1. nisam u restrikciji,ali ok. apetit,kako ne, cekam veceru a bas planiram piletinu. pozdrav:)

    2. Ako niste u restrikciji, možete ponekad da se častite za večeru. Mada bi ona trebalo da bude što laganija

Ostavite komentar