Kuva i piše: Ana Ćubela Ovu tortu sam pravila za svoj …
Možda ne izgleda lepo kao pohovana piletina, ali je jako ukusno i zdravo. Koliko to piletina može da bude.
Uzela sam jedno pileće belo, isekla ga po sredini na dve šnicle, koje sam zatim dobro izlupala.
Posolila sam ih i ubacila umućeno belance.
Zatim sam ih uvaljala u susam i stavila u teflonski tiganj sa jako malo hladno ceđenog ulja od suncokreta. Pekla sam ih na srednjoj vatri da susam ne bi izgoreo. A posšto su šnicle bile relativno tanke nije im trebalo puno vremena. Uvek treba da vodite računa da vam se piletina ne presuši.
Isceplala sam delove zelene salate i polila ih sokom limuna, kao i samu piletinu. Uz ovakvo jelo mora da ide nešto kiselkasto.
super. moglo bi nekad da se provuce i kao vecera 🙂
Ne sa susamom. Barem ne u restrikciji. Odmah veliki apetiti? 🙂
nisam u restrikciji,ali ok. apetit,kako ne, cekam veceru a bas planiram piletinu. pozdrav:)
Ako niste u restrikciji, možete ponekad da se častite za večeru. Mada bi ona trebalo da bude što laganija
da li moze da se koristi palmina mast?
Palmina mast u restrikciji ne, kokosovo ulje može