Kuva i piše: Ana Ćubela Kao klinci svi smo izbegavali đakonije …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Slačica je seme od kojeg se pravi senf. Nije jakog ukusa, ali volim kada na mesu ima nešto hrskavo, a da nije klasičan poh.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- Pileći file
- Slačica
- So
- Biber
- Malo maslinovog ulja
Ako je file debli isecite ga uzduž i namažite maslinovim uljem. Uzmite jednu čistu kesu, otvorite je i u sredinu stavite začine, a file preko. Pa ga opet pospite začinima. Spustite gornji deo kese preko mesa i lepo ga izlupajte. Tako će biti mekše, a začini će se zalepiti za njega.
Izvadite meso iz kese i stavite u zagrejan tiganj. Pecite sa obe strane nekoliko minuta. Kada je gotovo isecite ga na trake i stavite preko salate. Ja sam mešala vlašac, maslačak, mlad luk i paradajz. Ako ste u restrikciji preskočite ovo poslednje. Ili napravite za ručak.
Sve sam zalila limunovim sokom.
Prijatno!