Piletina sa slačicom

03/05/2015

Piletina sa slacicom-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Slačica je seme od kojeg se pravi senf. Nije jakog ukusa, ali volim kada na mesu ima nešto hrskavo, a da nije klasičan poh.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • Pileći file
  • Slačica
  • So
  • Biber
  • Malo maslinovog ulja

Ako je file debli isecite ga uzduž i namažite maslinovim uljem. Uzmite jednu čistu kesu, otvorite je i u sredinu stavite začine, a file preko. Pa ga opet pospite začinima. Spustite gornji deo kese preko mesa i lepo ga izlupajte. Tako će biti mekše, a začini će se zalepiti za njega.

Izvadite meso iz kese i stavite u zagrejan tiganj. Pecite sa obe strane nekoliko minuta. Kada je gotovo isecite ga na trake i stavite preko salate. Ja sam mešala vlašac, maslačak, mlad luk i paradajz. Ako ste u restrikciji preskočite ovo poslednje. Ili napravite za ručak.

Sve sam zalila limunovim sokom.

Prijatno!



Ostavite komentar