Piletina sa senfom i kaparima

14/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Piletina i senf su mi savršen spoj, mnogo bolji nego piletina i paradajz, iako tu kombinaciju često koristim.

Za ovo jelo vam treba (ako je za dvoje):

  • 2 x batak sa karabatkom
  • 4 kašičice senfa (birajte onnaj bez dodatog šećera)
  • sok od pola limuna
  • 7 ili 8 kapara
  • veći čen belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Napravite marinadu od senfa, maslinovog ulja, smrvljenog belog luka, zgnječenih kapara i limunovog soka. Dobro je utrljate u meso, posebno onaj donji deo bez kožice i ostavite da stoji. Treba mu barem sat vremena, a ja često ove marinade ostavim i preko noći. Bude ukusnije. Vi vidite kako vam odgovara.

Kada je spremno za pečenje, podmažete pleh, ili stavite na pek papir. Tako ima manje ribanja posuđa. Ubacite u rernu i zagrejete je na 220 stepeni. Da vam marinada ne bi brzo izgorela, meso prvo možete da pečete jedno pola sata do 40 minuta pokriveno folijom, a onda ga otkrijte na 20 minuta da se lepo zarumeni.

So i biber dodajem pred pečenje.

Piletina sa senfom i kaparima3 SAJT

Uz ovo mesce, meni je super legla salata os celera i šargarepe.

Narandala sam ih u blenderu, dodala sok od limuna, malo maslinovog ulja, so, biber, nekoliko kapara i propržen susam.

Prijatno!



8 komentara

  1. Molim vas da mi kažete koji je senf bez šećera? Svi koje sam do sada pregledala po marketima (Tempo, Idea, Roda…) sadrže i šećer i sirće. Ako vam nije problem, napišite koji je to brend, da znam tačno šta tražim. Hvala!!!

    1. Ima u boljim marketima, u teglicama je. Malo je skuplji, ali je fantastican. U inostranstvu je, naravno, jeftiniji. Xato kad putujem, kupim vise, posto ga dosta koristim. Fantastican je za marinade i za dinstano meso, pogotivo svinjsko.

Ostavite komentar