Odlična za one koji poste, sa dodatkom sira odlična za one koji su van restrikcije, a za one koji neće bez mesa dođe kao odličan prilog
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Piletina i senf su mi savršen spoj, mnogo bolji nego piletina i paradajz, iako tu kombinaciju često koristim.
Za ovo jelo vam treba (ako je za dvoje):
- 2 x batak sa karabatkom
- 4 kašičice senfa (birajte onnaj bez dodatog šećera)
- sok od pola limuna
- 7 ili 8 kapara
- veći čen belog luka
- maslinovo ulje
- so, biber
Napravite marinadu od senfa, maslinovog ulja, smrvljenog belog luka, zgnječenih kapara i limunovog soka. Dobro je utrljate u meso, posebno onaj donji deo bez kožice i ostavite da stoji. Treba mu barem sat vremena, a ja često ove marinade ostavim i preko noći. Bude ukusnije. Vi vidite kako vam odgovara.
Kada je spremno za pečenje, podmažete pleh, ili stavite na pek papir. Tako ima manje ribanja posuđa. Ubacite u rernu i zagrejete je na 220 stepeni. Da vam marinada ne bi brzo izgorela, meso prvo možete da pečete jedno pola sata do 40 minuta pokriveno folijom, a onda ga otkrijte na 20 minuta da se lepo zarumeni.
So i biber dodajem pred pečenje.
Uz ovo mesce, meni je super legla salata os celera i šargarepe.
Narandala sam ih u blenderu, dodala sok od limuna, malo maslinovog ulja, so, biber, nekoliko kapara i propržen susam.
Prijatno!
Savršeno! Ručak koji ćemo sigurno ponoviti još mnogo puta.
Molim vas da mi kažete koji je senf bez šećera? Svi koje sam do sada pregledala po marketima (Tempo, Idea, Roda…) sadrže i šećer i sirće. Ako vam nije problem, napišite koji je to brend, da znam tačno šta tražim. Hvala!!!
Potražite Dijon, ali neki bolji
Ima u boljim marketima, u teglicama je. Malo je skuplji, ali je fantastican. U inostranstvu je, naravno, jeftiniji. Xato kad putujem, kupim vise, posto ga dosta koristim. Fantastican je za marinade i za dinstano meso, pogotivo svinjsko.
Pravila sam sa pilecim prsima i za 10 je!
Da, verujem da je i tako odlično 🙂 .
Ovo je odlicno, spremacu opet sigurno!
🙂