Piletina sa prelivom od peršuna

05/10/2014

Hraniti se po hrono je veoma zabavno za one koji vole da jedu i da kuvaju. Doručak je ubedljivo najbolji deo dana, jer može svašta da se pravi, ručak tako – tako, a večera je već izazov, jer je mali izbor.

Da živim negde na moru možda ne bi bio toliki problem jer bi imala barem veliki izbor ribe.

Ovako, veliki broj večera se svede na piletinu ili tunjevinu.

Piletina sa prelivom od persuna3 SAJT

U želji da tu večeru učinim barem malo zanimljivijom počela sam da pravim raličite soseve. Ovog puta je bio u pitanju pešun.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Veza peršuna se stavi u blender sa 3 manja čena belog luka, malo morske soli, maslinovog ulja i sokom od pola limuna. Sve se samelje i prelije se pileće belo meso ispečeno na teflonu.

Kao prilog može bilo koje zeleno ili belo povrće, a kod mene na tapetu ovo veče je bio brokoli. Jer volim brokoli!

Prijatno!



5 komentara

  1. Postovana,
    interesuje me zbog cega se nigde ne spominju morski plodovi,cesto volim da za rucak ili veceru spremim lignje,dagnje,kozice ili mix morskih plodova.Da li se oni ne koriste u hrono ishrani,a ako mogu da se jedu kad ih je najbolje jesti ?
    Hvala unapred i srdacan pozdrav!

Ostavite komentar