Piletina sa prazilukom i kelerabom

17/10/2014

Piletina sa marinadom 1-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Spremanje večere stvarno zna da bude naporno jer nema previše izbora. Pa se vrtimo u krug.

Isekla sam piletinu i povrće na tračice. Prvo sam ubacila piletinu u tiganj sa jako malo ulja, a kada je bila skoro gotova, dodala sam povrće i podlila sa malo belog vina. Iako belo vino nije po hrono za piće, ovo malo u hrani nam ne smeta. Posebno što većinom ispari. A da lep šmek jelu.

Od začina je išla so, malo bibera i kurkuma na kraju. Zato je ovako žuto.

Više o kurkumi pročitajte ovde.

Kada je bilo gotovo, dodala sam svež peršun i sok od limuna.

Pored praziluka i kelerabe može da ubacite još neko belo ili zeleno povrće. Ja sam samo ovo imala u frižideru.

Prijatno!

 



Ostavite komentar