Piletina sa paprikom i limunom

05/01/2015

Kuva i piše:

Irina Ljubić

Irina200

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne znam kako je vama, ali meni svaka vecera predstavlja je izazov. Smeju dve boje, sme prost protein i jednostavno zacinjeno povrce. Svi misle da je to najlakse, a u stvari istina je da se do jednostavnosti ne dolazi tako lakim putem, inace postaje dosadna.

Kad je sve zeleno i belo… sta sad tu ima da se mašta?  Ova večera koja sledi je takođe jednostavna, a delikatna u ukusima:
Piletina sa paprikom SAJT
Na malo dozvoljenog ulja propržiti kratko ruzmarin i dodati kockice belog mesa (200gr otprilike). Kada je vam se čini da je dovoljno mekano, pomalo zlatasto,  dodajte koliko želite ceđenog limuna (ja volim kiselije),  malo soli i bibera. Da vam sad uz krastavac salatu ta piletina ne bi bila kao i svaka prethodna mozete da uradite sledeće:
Meni je od prethodne večere ostala jedna zelena paprika pečena u rerni. Oljustite je, isecite na tračice i  stavite je preko piletine i dodajte još malo limunovog soka. Prijaće njoj, a vama se večera biti ukusnija. Za ljutinu se uvek pobrine jedna papričica. 🙂
Prijatno.



Ostavite komentar