Kuva i piše: Ana Ćubela S obzirom na …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Da, jedemo belo pileće meso često uveče, i da ponekad nam “na nos izlazi”. Ali dobar preliv i novi miks začina sve to može da promeni. I, ako neko i pomisli da mi kaže kako senf u restrikciji ne može uveče, molim da mi to odmah elaborira, sve sa sastavom senfa i koji deo to smeta i nije dozvoljen.
Elem, za ovo jelo vam treba:
- pileće grudi
- malo maslinovog ulja
- provansalska mešavina začina
- kašičica senfa (bez šećera)
- mrvica soli
- sok od limuna
- matovilac
- zelena salata
- malo krastavca
- čeri paradajz (za one koji nisu u restrikciji)
Pileće grudi sam isekla po dužini i dobila dve jednake šnicle. Stavila sam ih, jednu pored druge, na papir u kojem sam donela meso iz radnje. Preklopila sam papir preko njih i lepo ih izlupala pivskom flašom (nemam tučak za meso, a i ne volim da ga koristim za ovo jer meso ne treba da se tanji).
Meso uvek malo zatučem, ne da bi ga stanjila, već da bi bilo sočnije i mekše kada se ispeče.
Namazala sam šnicle ulje sa obe strane i posula ga provansalanskom mešavinom, opet sa one strane. Stavila sam u tiganj i pekla sa obe strane tako da ne potamni mnogo i da začini ne pocrne do kraja.
Kada je bilo gotovo, meso sam isekla na kocke, stavila na salatu i sve zalila prelivom od senfa, koji dobijete kada u malu teglicu stavite kašičicu senfa, mrvicu soli, limuniv sok i jako malo maslinovog ulja. Zatvorite teglicu, dobro promućkate i prelijete.
Ako napravite više sosa, samo zatvorite teglu i držite je u rižideru par dana dok ne potrošite sve. Ovaj sos može da ide u milion jela.
Prijatno!
Kako izgleda taj senf bez secera, gde ga ima? Ako bih mogla sliku da dobijem eventualno, bila bih zahvalna 🙂
Ja sam uzela neki sa slacicom u komadu i to je neverovatno kiselo.
Dijon senf najčešće nema šećer. Imate jeftiniju varijantu Dijon sena u Maksiju, ona 357 linija