Piletina sa maslinama i limunom

01/03/2015

Piletina sa limunom i maslinamas

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Jedno od onih jela koja mogu da se kombinuju i za ručak i za večeru, da traju dva dana, samo da se neka salata menja. Idealno za nas prezaposlene koji volimo kuhinju, ali jednostavno ne stižemo.

Treba vam:

  • 4 pileća batka sa karabatkom (ili dva plus dva bela mesa)
  • 1 veći limun
  • nekoliko čenova belog luka
  • puna šaka maslina
  • grana ruzmarina
  • malo maslinovog ulja
  • pola čaše belog vina
  • začini: so, biber, đumbir u prahu

Meso operete, osušite i nauljite sa malisnovim uljem. U njega onda utrljate so, biber i đumbir. Stavite malo maslinovog ulja i na dno pleha i poređate meso.

Piletina sa limunom i maslinama3s

Umesto ulja možete da stavite i pek papir, em će biti manje masno (ako vam je to bitno), em će biti manje suđa za pranje.

Oko mesa rasporedite ruzmarin isečen na manje delove, čenove belog luka i masline. Na kraju stavite svuda kolutove limuna, i uspete belo vino.

Stavite u zagrejanu rernu da se peče na nekih 220 stepeni. Ja sam prvo pekla pola sata poklopljeno, da bi meso skroz omekšalo, a onda otkrila da dobije lepu boju.

Sve je ispalo kako treba, ali meni je i dalje najukusniji bio limun koji se maltene pretvorio u džem.

Prijatno!

 



16 komentara

  1. 😀 EEEEkstra! Jedva čekam da isprobam! Mhhhh ovaj tvoj blog će napraviti kuvaricu od mene,do juče sam znala samo vodu da skuvam !

  2. Draga Ana, bezmerno hvala za sve divne recepte! Zahvaljujući tebi hrono mi je prava gastro avantura! Samo da pitam, ovo je ok za period restrikcije? Znam da ti uvek naglasiš ako nije, ali ko pita ne skita… Još uvek sam početnik (koji svaki dan isproba bar po jedan tvoj recept :))

  3. Draga Ana ,da li postoji vaš kuvar i kako do njega doći, obzirom da je kod nas u BiH HI relativno nepoznat pojam nema ni literature!
    Pozdrav!

  4. naletela sam na hleb koji se oklagijom podeli na 8 delova , sada ga trazim, ali bezuspesno, molim za pomoc. Pocetnik sam u hrono ishrani, ali iskreno odusevljena i mislim da cu nastaviti,srdacan pozdrav

Ostavite komentar