Piletina sa lažnim krompirom

02/11/2014

Piletina sa kelerabom2 SAJT

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Krompir je oduvek bio moja omiljena namirnica. Volim ga više od mesa, kajmaka i torti. I mislila da sam da nikad neću moći bez njega.

A mogu. Krompir je veliki izvor skroba, zato se u restrikciji ne jede uopšte, a van nje retko. A ako ga i jedemo,  trebalo bi bez mesa, tako neki nutricionisti preporučuju, samo sa povrćem. Ili ujutru, onako pečenog u ljusci, sa kajmakom. A za ostalo da se snađemo.

Pa sam odlučila da se snađem napravim piletinu sa kelerabom. Ako ništa drugo, makar liči na krompir.

A pošto je keleraba pomalo slatka, stavila sam dosta začina: so, biber, kumin, beli luk, đumbir i paradajz. Piletinu sam marinirala nekoliko sati u začinima, a kelerabu malo skuvala pre pečenja, jer je dosta tvrda i treba joj vremena da omekša.

Sve sam stavila u pleh sa malo maslinovog ulja i pekla prvo pokriveno, a zatim bez poklopca da se uhvati korica. Koliko ćete dugo peći zavisi od toga koliko ste pre toga smekšali kelerabu i kakva vam je rerna. Meni je sat vremena na 200 bilo sasvim ok.

Prijatno!

Save



9 komentara

    1. 🙂 Pa nije, ali što duže stoji u marinadi to je ukusnije. Najbolje je da prenoći

Ostavite komentar