Piletina sa lanom i vrganjima

05/01/2015

Kuva i piše:

Ružica Ruz

Ruzica200

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela
Bila sam vredna ovih dana i nešto beležila, a ponesto i ne.
Nisam neki mesaroš, ali ima ko jeste, tako da mi se dešava da spremim dva obroka za jedan ručak.
Piletina sa lanom je krajnje jednostavna. Isekla sam pileće grudi, crveni luk i to malo izidnstala. Lan koji je prethodno odstajao u vodi ubacila u šerpu, ostavila jos malo da se kuva, doodala kurkumu i gotovo. Od začina sam koristila samo malo soli, morske.
BeFunky_vrganj1.jpg SAJT
Vrganj sa pavlakom klasika. Pošto sam koristila sušeni, prvo sam ga potopila u vodu i ostavila da odstoji. U šerpu sam sipala malo ulja, dodala iseckan crveni luk, potom vrganj.
Kada je bilo skoro gotovo, ubacila sam pavlaku za kuvanje. Na kraju sam dodala mirođiju, nisam imala sveži peršun i to je to.
Prijatno!



Ostavite komentar