Kuva i piše: Irina Ljubić Pre nekoliko godina u Rimu, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovo jelo nije komplikovano, lako ga je napraviti, a pritom i malo vežbate ruke.
Potrebno vam je:
- 2 pileća filea
- 1 keleraba
- 2 čena belog luka
- pola veze mirođije
- maslinovo ulje
- morska so
Kelerabu očistite i iseckate na kosckice. Stavite je u posoljenu vodu i pustite je da se kuva. Za to vreme uzmete pileće belo, presečete po dužini tako da dobijete četiri šnicle. Malo ih nauljite i ih poređate u papir u kojem je meso upakovano u prodavnici. Preklopite ih delom papira i lepo ozdarajte tučkom za meso. Kao što znate, ja to radim flašom i već sam umislila da je meso tako lepše i mekše nego kada se mlati standardnom kuhinjskom opremom.
Kada se završili sa udaranjem i izbacivanjem negativne energije, šnicle isečete na trake i ispečete u tiganju. To bi trebalo da uradite kada je keleraba već skuvana da se meso ne bi hladilo.
Kockice kelerabe ocedite i vratite ih u šerpu. Preko njih ubacite meso, iseckan beli luk i mirođiju i sve polijete sa malo ulja. Poklopite šerpu i vratite je na ringlu. Toplota će pomoći da se svi ukusi izmešaju.
A vi povremeno tu zatvorenu šerpu dobro protresite da se u njoj sve izmeša. Posle tri ili četiri mlaćenja sa šerpom, jelo servirajte.
I to je to. Prijatno!
Divno – kao i sve što sam spremala sa ovog bloga 😉
Zdravo, kakav otprilike ima ukus keleraba spremnjena na ovaj nacin? Plasim se da probam 🙂 (pitanje je krajnje ozbiljno, tj. ne salim se niti se rugam)
Po malo sladak ukus. Ne previše da pomislite da jedete nešto slatko 🙂 .
Superiska! Danas cu da isprobam recept. Hvala na odgovoru 🙂