Piletina sa karijem i blitvom….plus kuvanje na pari

08/02/2015

Kuva i piše:

Ivana Milić

ivana-milic-PROFIL

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Evo još jednog jednostavnog i zdravog predloga za večeru.

Pileće belo sam isekla na kockice ( brže se spremi) i začinila sa sveže mlevenim karijem, stavila malo soli i bibera i pustila da malo stoji dok sam se bavila blitvom. Kari mozete naci u samoposlugama u mlinu i mnogo je intenzivniji i miris i ukus takvog začina, nego kupljenog u prahu.

Blitvu sam spremila na jednostavan način. Očistila, oprala, isekla na trake. Kuvala sam na pari.

Na slici je jako jednostavna i praktična stvarčica za kuvanje na pari. Prilagođava se svakoj šerpi.

Kuvanje na pari1 SAJT

Ja sam naručila preko biospajza. Košta svega 1000 dinara.

Kuvanje na pari2 SAJT

Kad se skuvala, propržila sam praziluk i beli luk na malo putera, i samo dodala već spremljenu blitvu. Na kraju sam malo posolila.

Za to vreme sam spremila i piletinu u tiganju sa vrlo malo ulja.

Piletina sa karijem i blitvom2 SAJT

Sve ukupno 15-20 minuta posla. Prijatno!



2 komentara

Ostavite komentar