Danas ljudi uglavnom samo jedu. I često ne razmišljaju ni o čemu. Nekada nije bilo tako. Hrana je imala mnoo dublje značenje: tradicionalno, versko, magično….
Kuva i piše:
Ivana Milić
Evo još jednog jednostavnog i zdravog predloga za večeru.
Pileće belo sam isekla na kockice ( brže se spremi) i začinila sa sveže mlevenim karijem, stavila malo soli i bibera i pustila da malo stoji dok sam se bavila blitvom. Kari mozete naci u samoposlugama u mlinu i mnogo je intenzivniji i miris i ukus takvog začina, nego kupljenog u prahu.
Blitvu sam spremila na jednostavan način. Očistila, oprala, isekla na trake. Kuvala sam na pari.
Na slici je jako jednostavna i praktična stvarčica za kuvanje na pari. Prilagođava se svakoj šerpi.
Ja sam naručila preko biospajza. Košta svega 1000 dinara.
Kad se skuvala, propržila sam praziluk i beli luk na malo putera, i samo dodala već spremljenu blitvu. Na kraju sam malo posolila.
Za to vreme sam spremila i piletinu u tiganju sa vrlo malo ulja.
Sve ukupno 15-20 minuta posla. Prijatno!
A zašto ovo ne bi bio i ručak? (Nova sam, dok pohvatam, šta sa čim ide)
Može da bude i ručak, naravno.