Kuva i piše: Ana Ćubela Za večeru je ponekad najlakše spremiti …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kako dolazi toplije vreme, tako se meni apetit uveče smanjuje. Uglavnom me zasiti salata, ponekad ubacim i neki protein. Ali sam primetila da teško mogu da pojedem više od 100 grama mesa. Juče je palo samo jedno belance sa zelenišom, i bilo je odlično.
Ne samo da mi je lakše da spremam, već pozitivno utiče na kućni budžet. Jedan pileći file ovako traje dva dana 😉 .
Pileći file sam iseckala na kockice, uvaljala u začine: krupna morska so, biber, čili, beli luk u prahu, đumbir….šta vam dođe pod ruku. Ispelkla sam je maltene bez ulja. Kada je bila gotova, ubacila sam dve ili tri šake bebi spanaća, koji je kljoknuo za 30 sekundi.
Prebacila sam u zanjir, a zatim ubacila par maslina i sve prelila marinadom koja mi je ostala od drugog jela. Sećate se – nema bacanja.
Marinada je bila klasična, ona za ribu: puno seckanog svežeg peršuna, belog luka i maslinovog ulja. A onda sam preko svega stavila sok od limuna.
Savršeno.
Pogledajte ostale recepte sa piletinom a koji su odlični za večeru:
Piletina sa karijem i blitvom
Piletina sa matovilcem i prelivom od senfa
Piletina sa paprikom i limunom
Piletina sa prazilukom i kelerabom
Piletina sa prelivom od peršuna
Piletina sa karijem
Piletina sa kurkumom i potaž od tikvica
Zeleno bela supa
Salata sa grilovanim mesom
Piletina sa maslinama i limunom