Piletina punjena spanaćem i belim lukom

09/04/2015

Rolovana piletina sa spanacem 2-s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Da li sam rekla da je večera dosadna? E, pa ne mora da bude, čak ni u restriktivnom delu hrono ishrane.

Ja sam verovatno pomalo mazohista jer uvek pravim zanimljive stvari onda kada imam najmanje materijala. Kupila sam mali pileći file, misleći da u kući imam povrće, a našla sam u frižideru samo malo zaostalog spanaća od prethodnih dana.

Stavila sam ga u blender sa dva čena belog luka i maslinovim uljem. Dodala sam malo morske soli i sve ustinila dp paste.

Pileći file, odnosno pola filea, sam zasekla nožem po sredini, ali ga nisam skroz isekla. Ostavila sam ivicu netaknutu i rastvorila ga kao kada biste isekli lepinju samo delimično i otvorili je, tako da obe polovine ostanu spojene na jednoj ivici.

Malo sam ga “istukla” pivskom flašom, pošto sam poslednji tučak uništila tranžirajući neko meso za pse. I odlučila da se ne isplati kupovati novi, jer svaki upropastim, a pivska, ili flaša od maslinovog ulj,a super rade posao. Čak mi se čini da meso bude lepše stanjeno kada to radim flašom. Samo vodite računa o jačini udarca 😉 .

Kašičicom sam izvadila smesu, stavila na file i urolala ga. A posšto je bio mali, jelte, plašila sam se da će se raspasti, pa sam ga tako uvijenog stavila u foliju, koju sam dobro zatvorila sa obe strane. Kao poklončić.

Rolovana piletina sa spanacem 1-s

Piletinu sam ubacila u vodu i pustila je da ključa, na malo smanjenoj vatri, oko petnaestak minuta. Izvadila sam paketić, pustila ga malo da dane dušom, a onda polako odvila. U tiganju sam zagrejala malo maslinovog ulja sa začinima i polako ubacila meso da se zarumeni sa svih strana. Polako sam ga okretala i pridržavala sa dve viljuške da se ne otvori.

Poprilično dobra “tehnika” spremanja rolovanog mesa, posebno ako niste vični tome, i ako vas čačkalice nerviraju, jer ne možete lepo da okrećete meso.

Kada je bilo gotovo, pustila sam ga da se malo ohladi, a onda očitrim nožem isekla na komade i aranžirala sa matovilcem i malo kapara. Sve sam zalila limunovim sokom i navalila. Ništa bolje posle napornog dana.

Prijatno!1 komentar

  1. vrhunski recept, hvala lepo, mucilo me ovo kako da urolujem piletinu a da se ne otvori i ispadne smesa, sa folijom super savet.Hvala!

Ostavite komentar