Piletina punjena pečurkama

05/01/2015

Kuvaju i pišu:

Boban Stojanović i Adam Puškar

Boban i Adam SAJT

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ovo je jedno prilično jako jelo koje smo dobili omiljenom kombinacijom: piletina i pečurke.

Ovo jelo je pogodno za ručak, ali može biti i veoma delikatesna večera ukoliko dobro podnosite pečurke i ako niste u restrikciji, pa da se častite tek ponekad.

Za četiri osobe potrebno je:

  • 4 komada pilećeg filea
  • 400 gr pečuraka
  • Beli luk
  • So
  • Biber
  • Sok od limuna
  • Začini po želji

Piletina sa pecurkama 4 SAJT

Priprema jela je veoma jednostavna. Uzmite komad pilećeg mesa i zasecite u njemu džepiće koje ćete napuniti smesom od pečuraka.

Ukoliko vam se ovo čini komplikovanim ili nemate zgodan nož za filetiranje, isecite file po širini, stavite u njega fil, urolajte i spojite čačkalicama.

Fil je izuzetno jednostavan. Sitno iseckajte pečurke, dodajte so, biber, beli luk, začinsko bilje i malo soka od limuna što će svemu dati posebnu aromu. Pripremljenim filom napunite meso. Uvijte u foliju i pecite u rerni oko 40 minuta na 220 stepeni. Pri kraju, rasecite foliju kako bi meso dobilo lepu boju.

Mi volimo da preko premažemo senf (koji ne sadrži šećer) ili namaz od rena.

Odlično ide uz svaku vrstu zelene salate.



Ostavite komentar