Znam da mnogima karfiol nije omiljena namirnica. Ali meni je u vrhu povrćki koje volim. …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ne morate da imate roštilj da biste ispekli odlične pileće ražnjiće, dovoljna vam je rerna, i malo folije.
Ražnjiće možete da napravite sami, a možete i da ih kupite u svakom većem marketu. Barem sam ja tako ovog puta uradila, pa otuda i ova crvena paprika za večeru. Kako nisam u restrikciji, povremeno jedem crveno povće uveče, ali takve obroke generalno ne stavljam na blog da ne bih zbunjivala početnike. Ako ih sami pravite, barem možete da birate šta će sve ići na štapić: paprika, tikvica, paradajz…..
Rernu sam dobro zagrejala i ispod žice sravila pleh sa folijom, da ne bih morala da ribam posle večere. Ražnjiće sam premazala mešavinom maslinovog ulja i senfa i stavila na žicu. Posle desetak minuta sam ih okrenula da bi se ravnomerno ispekli sa svih strana. S obzirom na to da sa donje strane stoji pleh, gornji grejač će prvi odraditi posao. Mislim da nisu u rerni bili ni dvedeset minuta, jako se brzo spreme.
Ražnjiće služite uz zelenu salatu začinjenu sa limunovim sokom.
Prijatno!
Da li smeju da se konzumiraju pileca krilca za veceru tokom restrikcije?
Tamno meso može ponekad za večeru. Mada krilca možda nisu najbolji izbor. Imaju najmanje mesa a dosta masti. Ja i dalje za večeru uglavnom jedem belo meso.