Pileći ražnjići iz rerne

23/06/2015

Pileci raznjici 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne morate da imate roštilj da biste ispekli odlične pileće ražnjiće, dovoljna vam je rerna, i malo folije.

Ražnjiće možete da napravite sami, a možete i da ih kupite u svakom većem marketu. Barem sam ja tako ovog puta uradila, pa otuda i ova crvena paprika za večeru. Kako nisam u restrikciji, povremeno jedem crveno povće uveče, ali takve obroke generalno ne stavljam na blog da ne bih zbunjivala početnike. Ako ih sami pravite, barem možete da birate šta će sve ići na štapić: paprika, tikvica, paradajz…..

Rernu sam dobro zagrejala i ispod žice sravila pleh sa folijom, da ne bih morala da ribam posle večere. Ražnjiće sam premazala mešavinom maslinovog ulja i senfa i stavila na žicu. Posle desetak minuta sam ih okrenula da bi se ravnomerno ispekli sa svih strana. S obzirom na to da sa donje strane stoji pleh, gornji grejač će prvi odraditi posao. Mislim da nisu u rerni bili ni dvedeset minuta, jako se brzo spreme.

Pileci raznjici 2 s

Ražnjiće služite uz zelenu salatu začinjenu sa limunovim sokom.

Prijatno!



2 komentara

    1. Tamno meso može ponekad za večeru. Mada krilca možda nisu najbolji izbor. Imaju najmanje mesa a dosta masti. Ja i dalje za večeru uglavnom jedem belo meso.

Ostavite komentar