Pileći gulaš

10/01/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za ručak najviše volim jela koja mogu da se jedu kašikom. A pošto svaki dan nosim ručak na posao, odgovaraju mi i ona koja mogu da potraju par dana i da se lako spakuju, da ne iziskuju velike kutije. I zato najčešće pravim razne gulaše ili paprikaše.

Pileći gulaš

Za ovo jelo vam treba:

  • 500 grama tamnog pilećeg mesa (batak i karabatak očišćenji od kostiju)
  • 1 tikvica
  • 2 ili 3 paprike
  • glavica crnog luka
  • čen ili dva belog luka
  • 500 militara paradajz soka bez dodatog šećera
  • so, biber, kumin, svež ili sušeni peršun
  • malo dozvoljenog ulja

Luk secite na rabarca, piletinu i povrće na kockice ili trakice. Na malo ulja proprižite piletinu, nabolje bi bilo sa kožicom. Kada bude gotova, izvadite je, stavite na ubrus da se malo ocediti i skinite kožicu.

Na tom ulju u kome se pržila piletina, prodinstajte crni i beli luk. Kada bude gotovo, vratite piletinu i nalijte sa sokom od paradajza. Pustite da se krčka.

Pileci paprikas1 SAJT

Kada skoro bude gotovo, dodajte povrće i začine. povrće dodajemo na kraju da se ne bi raskuvalo i raspalo. Ja volim kada ostanu čvršći celi delovi.

Ukoliko ne volite da vam soso bude pregust, dodajte u jelo i malo vode.

Takođe, kada je povrće u pitanju, možete da izabarete šta god želite.

Prijatno!



7 komentara

  1. pozdrav
    Htjela bih da vas pitam da li moram da se pridrzavam jelovnika koji sam pronasla na vasoj stranici ,jelovnik za pocetnike za dve sedmice.
    nekad nemam vremena da napravim sve tacno po receptu,posto uvijek negdje zurim ili kasnim kuci,
    Uglavnom pocela sam sa dijetom prije 9 dana i vec sam 3 kg smanjila.
    Ako Vam nije problem jedan mali savjet
    Unaprijed zahvalna

  2. Dobro veče, mene zanima da li neko jelo može da se napravi u većoj količini pa da se jede dva dana, ili svaki dan mora različito!? Unapred zahvalna!

Ostavite komentar