Pileći đuveč

28/08/2015

Pileci djuvec 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Stranci naš domaći đuveč često zovu i balkanski ratatuj. Zato što jako liči na to jelo. Ide gomila povrća i nešto mesa. Tradicionalno se sprema u rerni, ali može i u tiganju. Sve zavisi šta vam je lakše.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 2 pileća bataka (očišćena od kostiju i kože)
  • 1 manji crni luk
  • 1 manji crveni luk
  • 1 tikvica
  • 1 plavi patlidžan
  • paradajz sos (bez dodatog šećera)
  • začini: morska so, biber, origano….šta god volite vi stavite

U poslednje vreme često mešam crni i crveni luk kada nešto dinstam. A još ako ima i malo mladog….uvek je ukusnije jelo. Luk iseckate na sitno, prodinstate, pa dodate crno pileće meso isečeno na komade. Kada meso “uhvati” boju, dodate iseckano povrće. Odlično bi išla i mesnata paprika. Promešate nekoliko puta i nalijete paradajz sosom.

Pileci djuvec 2 s

U ovom trenutku sve možete da stavite u rernu da se krčka. A i ne morate, možete to da odradite na ringli. Đuveču neće biti potrebno više od pola sata jer je meso maltene bilo gotovo na samom početku jela. Sva ova jela sa povrćem generalno kratko spremam jer ne volim kada se povrće raspadne. Volim kada ostane u komadu i kada se jasno vidi u jelu.

 

 



Ostavite komentar