Brzo i ukusno. I zasitno
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Ovih dana susam na meniju… Malo u hlebu, malo u potažu, a što ne bi i u mesu. Ovo jelo možete jesti i u restrikciji (jaja zamenite 1 supenom kašikom chia semenki natopljenom u 5-6 kašika vode).
- 600 grama pilećeg filea (možete koristiti i meso od bataka i karabataka, ali ako ste u restrikciji, onda ove pljeskavuce ne možete večerati
- 2 jaja
- veza peršuna
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog
- 2 sitno seckane crvene paprike (opet ono ako ste u restrikciji a ovo večetate…)
- Biber, kurkuma, so, aleva paprika, kumin (ili šta vi volite)
- 50 grama prepečenog susama
File “sameljete” u blenderu. Iseckate luk, papriku, dodate usitnjeno meso, jaja i ostale začine. Dobro izradite rukama i formirajte vlažnim rukama pljeskavice koje odmah ređate na pek papir.
Kada završite, sipate po pljeskavicama od prilike 2 kašike dozvoljenog ulja i stavite u zagrejanu rernu. Nakon 20 minuta okrenite i zapecite sa druge strane.
Odlične su i tople i hladne. A prilog odaberite sami… Verujte mi, salata im je sasvim dovoljna😃.
I prijatno, naravno!
Da li se za ovo moze koristiti i neka seckalica ili mora blender? 🙂 Isto pitanje i za humus 🙂
Ne znam na kakvu seckalicu tačno mislite, ali probajte.
Da li ovo moze da se spremi potpuno bez jaja? Tehnicki gledamo mi deluje kao daa moze, ali hajde da proverim za v saki slucaj 🙂
Mislim da će morati barem belance. Mada od scrnog mesa pilećeg bi i moglo bez ičega.
Pravila barem 10 puta do sada! Predivno i preukusno! Ubacivala i spanac i paradajz i papriku i svasta od povrca! Uvek je bilo predivno! Klopamo uz salatu leti a uz pirinac zimi!
Ja sam u restrikciji da li moze za rucak ali sa belancima ilu bez njih
Mogu belanca za ručak.
Da li meso prethodno treba da bude obareno?