Pileće pljeskavice

09/10/2015

Pilece pljeskavice 3s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovih dana susam na meniju… Malo u hlebu, malo u potažu, a što ne bi i u mesu. Ovo jelo možete jesti i u restrikciji (jaja zamenite 1 supenom kašikom chia semenki natopljenom u 5-6 kašika vode).

  • 600 grama pilećeg filea (možete koristiti i meso od bataka i karabataka, ali ako ste u restrikciji, onda ove pljeskavuce ne možete večerati
  • 2 jaja
  • veza peršuna
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog
  • 2 sitno seckane crvene paprike (opet ono ako ste u restrikciji a ovo večetate…)
  • Biber, kurkuma, so, aleva paprika, kumin (ili šta vi volite)
  • 50 grama prepečenog susama

File “sameljete” u blenderu. Iseckate luk, papriku, dodate usitnjeno meso, jaja i ostale začine. Dobro izradite rukama i formirajte vlažnim rukama pljeskavice koje odmah ređate na pek papir.

Kada završite, sipate po pljeskavicama od prilike 2 kašike dozvoljenog ulja i stavite u zagrejanu rernu. Nakon 20 minuta okrenite i zapecite sa druge strane.

Odlične su i tople i hladne. A prilog odaberite sami… Verujte mi, salata im je sasvim dovoljna😃.

I prijatno, naravno!



10 komentara

  1. Da li se za ovo moze koristiti i neka seckalica ili mora blender? 🙂 Isto pitanje i za humus 🙂

  2. Da li ovo moze da se spremi potpuno bez jaja? Tehnicki gledamo mi deluje kao daa moze, ali hajde da proverim za v saki slucaj 🙂

  3. Pravila barem 10 puta do sada! Predivno i preukusno! Ubacivala i spanac i paradajz i papriku i svasta od povrca! Uvek je bilo predivno! Klopamo uz salatu leti a uz pirinac zimi!

Ostavite komentar