Ovo je jelo koje se sporo kuva i u kojem se sporo uživa. Idealno za …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Danas nema sunca, ali nastavljamo sa letnjim varijacijama. Ovog puta pileća salsa!
Sećate se onog nesrećnog pečenog pileta koje sam spominjala u receptima i koje sam isecirala u milion jela. E pa, ovo je jedno od njih.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- Pileće meso (stavila sam crno i belo od pečenog pileta)
- Paradajz
- Svež bosiljak
- Maslinovo ulje
- Limunov sok
- Malo belog luka
Meso i paradajz isečete na kockice. Jedan čen belog luka isečete sitno ili ga smrvite, dodate usitnjen bosiljak, maslinovo ulje, sok od limuna i malo soli. I sve dobro promešate rukama. Bukvalno dva minuta posla.
Ako nemate pečeno pile, mada je ova salata najukusnija sa njim, možete da ispečere pileće belo na teflonu. Mada, ovakva jela i postoje da bismo pametno iskoristili ostatke od prethodnog dana 😉 . I, ukoliko niste u restrikciji, stavite balzamiko, biće još bolje.