Pileća salsa

17/06/2015

Pileca salsa 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Danas nema sunca, ali nastavljamo sa letnjim varijacijama. Ovog puta pileća salsa!

Sećate se onog nesrećnog pečenog pileta koje sam spominjala u receptima i koje sam isecirala u milion jela. E pa, ovo je jedno od njih.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • Pileće meso (stavila sam crno i belo od pečenog pileta)
  • Paradajz
  • Svež bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Malo belog luka

Meso i paradajz isečete na kockice. Jedan čen belog luka isečete sitno ili ga smrvite, dodate usitnjen bosiljak, maslinovo ulje, sok od limuna i malo soli. I sve dobro promešate rukama. Bukvalno dva minuta posla.

Pileca salsa 2 s

Ako nemate pečeno pile, mada je ova salata najukusnija sa njim, možete da ispečere pileće belo na teflonu. Mada, ovakva jela i postoje da bismo pametno iskoristili ostatke od prethodnog dana 😉 . I, ukoliko niste u restrikciji, stavite balzamiko, biće još bolje.



Ostavite komentar