Kuva i piše: Ana Ćubela Pokušavam da uvedem što više ribe …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Hrono večera zaista ne mora da bude dosadna. Isti sastojci, samo u malo drugačijem pakovanju.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- 1 veći pileći file
- 1 struk mladog luka
- 1/2 kašičice karija
- prstohvat morske soli
- prstohvat šarenog bibera
- 1 kašika maslinovog ulja
- voda
Piletinu iseći na kockice i stavite je u šerpu. Takođe isecite mlad luk, ne morate na sitno, pa i njega ubacite u šerpu. Nalijte sa vodom i pustite sve da se kuva. I gledajte da voda potpuno ne ispari, već da je ima do kraja. Ali tek da meso ogrezne. Pred kraj kuvanja dodajte malo soli, bibera i karija.
Kada meso omekša, sve prebacite u blender, dodajte maslinovo ulje i sameljite.
Ako volite ljuto, koristite ljute paprike. Ako ne volite, možete da stavite bilo koje. Operite ih, presecite na pola i očistite od semenki. Napunite ih paštetom, dodajte preko nje još malo začina i služite. Odlična večera!
Prijatno!