Kuva i piše: Ana Ćubela Presna ili starinska pogača, kako je još zovu, ne znači …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ova pašteta je spremljena potpuno od ostataka od drugih obroka, nema razloga da se bilo šta baca. Iskoristila sam delove od pečenog pileta i žumanca koja su mi ostala od prethodne večere, jer sam belanca stavila u salatu.
Potrebno vam je:
- 300 grama pilećeg mesa (belo i crno)
- 1/2 crvenog luka (isto ostalo od ranije)
- 2 skuvana žumanca (ostalo od večere)
- So, biber, origano
- Kašika senfa
- 5 kašika maslinovog ulja
- Sok od limuna (stavite od 1/4 ili 1/2)
Sve stavite u blender i dobro sameljite. Kako nema mnogo tečnih stvari, biće potrebno da par puta otvorite blender i kašikom spustite smesu na dno, pa da ponovo blendirate. Ako imate malo neke pileće supe, ona bi mogla da ubrza stvar.
E sad, što se tiče senfa, kada sam ja počinjala sa hrono ishranom senf je bio dozvoljen, s tim što je glavna preporuka bila da se kupuje onaj bez šećera, pre svega “dijon”. Ovih dana česti pročitam da ga ne bi trebalo koristiti u restrikciji maada još nisam pročitala i zašto. Pa se ja držim onih pravila koja su važila nekad, jer znam da su proverena i uspešna. A vi kako hoćete 😉 .
Ukoliko odlučite da ga izbacite, samo nađite adekvatnu zamenu u vidu neke tečnosti ili paste da bi dobili na sočnosti. I ukusu naravno.