Kuva i piše: Ana Ćubela Kako mnogo skitam u poslednje vreme, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Da li sam rekla da nema bacanja hrane?! Jesam. A evo i dokaza da ništa ne mora da se baci.
Preksinoć sam za večeru napravila čorbici sa pilećim belim meso i listovima mladog celara (recept kasnije), i naravno da je nešto ostalo u šerpici. Pa samo to nešto lepo iskoristila jutros. I napravila sam paštetu sa renom, taman da malo zarezi od ranog jutra.
Potrebno vam je:
- Skuvano pileće belo (oko dve pune kutlače)
- 1 kutlača supice (sve sa skuvanim lukom i ostalim začinima)
- sok od 1/2 većeg limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kapara
- Prstohvat morske soli
- 2 kašičice rena
- 1 kašičica karija
Meso i supu stavite u blender ili u činiji. Ovog puta sam koristila činiju i ručni mikser. Preko stavite limunov sok, maslinovo ulje, kapare, ren, zaline. I sve blendirajte, odnosno miksujte dok ne dođete do željene paste. Umočite prst u paštetu, probajte je i vidite da li vam nešto od ukusa fali: slano, kiselo….I dodajte to nešto što vam fali ako mislite da je suviše blaga.
Uz ovu paštetu sam jela moje omiljene projice iz “Hleb i kifle”, živele projice! Isekla sam ih na tanke kriške, kao da su u pitanju hlepčići i mazala paštetom. Odlična kombinacija!
Vi možete da napravite neke mafine po želji, evo nekoliko recepata:
Cao
Planiram sutra da pravim ovo jelo. Nemam kapar i ne jedem kari i kurkumu. Imate li ideju cime da ih zamenim?
Imate li listu dozvoljenih namirnica? Nisam u mogucnosti da idem na test namirnica koje mi odgovaraju…
Hvala
Od začina možete da stavite šta volite. Umesto kapara možete da stavite masline ako njih jedete.
Ana,koji ren sme da se koristi? Ja gaobozavam!iz teglice?ne znam sta im je dodato,tj sta se ne tolerise,jer svez tesko mogu nabaviti(mislim na koren rena)
Sad ga ima na pijacama. Kad ga nema kupim ren u teglici. Ne koristi se to tako često da bi bio problem. samo gledajte da nema dodatog šećera.
Hvala puno ?