Kuva i piše:
Ana Ćubela
Čovek bi pomislio da će posle šetnje duge 20 kilometara imati makar upalu mišića. Ali ništa.
Ustala jutros u 7:30, prošetala pse, spremila doručak, sad sedim i ubacujejm recepte i – ništa. Priznajem, noge du mi malo teže nego inače, ali bola nema. Izgleda da nisam toliko van kondicije i da moje svakodnevne šetnje ipak imaju smisla.
Elem, to je razlog što me juče nigde nije bilo (ako se neko pitao), a opširan izveštaj o šetnji stiže uskoro. Imaćete šta da vidite.
A sad recept koji sam ostala dužna.
Pileća pašteta sa paradajz sosom
Kada god kuvam ili pečem celo pile, uvek ostane nešto i za paštetu. Neću stavljati tačne mere, jer to zavisi koliko “ostataka” od piletine imate.
Potrebno vam je:
- Izmešano belo i crno pileće meso
- malo crvenog luka
- malo crnog mladog luka
- so, biber
- 3 kašike paradajz sosa
- malo maslinovog ulja
Meso sitno iscepkate rukama ili nasečete i ubacite u secka sa ostalim sastojcima. I lepo zavrtite da se sve samelje. Dva minuta posla. A najlepše je što za ovakve namaze možete da koristite samo zaostatke od hrane. Šta imate, to trpajte u blender.
Uz paštetu sam jela tanak hleb, koji sam postavila pre neki dan. Pogledajte recept. Ja sam jedna od onih kojima je sve lepše ako se umače.
Prijatno!