Može za doručak, može za ručak.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Na ovom blogu ima, verovatno, milion kombinacija i recepata za pileću paštetu. Iz prostog razloga što često jedem piletinu i kad god mi ostane nešto od ručka ili večere, ja meso iskoristim za paštetu za doručak. Pravila sam ih sa maslinovim uljem, maslinama, pavlakom, senfom, sirom, sirovim i dinstanim lukom, karijem…. Ovog puta s kuvanim jajetom.
Potrebno vam je:
- Ostaci piletine (može i crno i belo meso, cca 150 do 200 grama)
- 1 kuvano jaje
- 1 – 2 kašike maslinovog ulja
- Prstohvat morske soli
- Prstohvat bibera
- 1 kašičica kapara
- 1 – 2 kašike supe u kojoj se kuvala piletina (ili obične vode)
Meso iseckajte na sitnije, jaja na polovine. Sve sastojke ubacite u blender i meljite dok ne dobijete potpuno glatku i mekanu smesu. Bolje u početku dodajte manje supe (ili vode). Dodajte još ako vidite da ostaju krupni delovi i da se ne pretvara u baš glatku smesu. Probajte prstom. Ako vam fale začini, dodajte ih još malo.
Uz ovu pileću paštetu je išao Zaboravljen hleb i još jedno kuvano jaje isečeno na kolutove.
Odličan doručak.
Prijatno!