Kuva i piše: Jasna Veljanović Puno spremam u toku …
Kuva i piše:
Ivana Milić
Potrebno je:
- Oko 1 kilogram zečjeg mesa
Ruzmarin
Beli luk
Praziluk
Majčina dusica
Crno vino
Sušeni paradajz ( može i svež cherry)
Dozvoljeno ulje ili mast
Lovovorov list
Biber
So
Meso sam nabavila u Univerexport supermarketu. Cena je malo manje od 600 dinara po kilogramu. Tu sam našla i sveže začine.
Zeca prvo iseći na komade. Svako parče sam posolila i pobiberila, zatim sam ređala u podmazanu vatrostalnu čiiju sa seckanim prazilukom, 3-4 čena krupno sečenog belog luka, 2-3 cele grančice ruzmarina i majčine dusice, 2-3 lovorova lista, 3-4 seckana sušena paradajza i zalila sa 1,5 čašom crnog vina.
Poklopila sam i ostavila u frižideru preko noći da se marinira. Sutradan sam pekla oko 1,5 sat poklopljeno na 170 stepeni i oko 30 minuta otklopljeno. Služila sam uz pire od povrća (karfiol, tikvica i praziluk) i salatu od kupusa i kelja.
Meso je bilo sočno i primilo je sve divne mirise i ukuse od začina i vina. A saft koji je ostao od pečenja je prste da poližeš.
Odlično… zečetina će se vratiti na trpeze!
😀