Pijani som sa komoračem

26/03/2015

Som sa komoracam 4-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Kakav bi to som bio ako ne bi plivao malo u vinu?

Za ovo jelo vam treba 5 minuta pripreme. Bukvalno. Isečete komorač, ja sam iskoristila jednu četvrtinu većeg, i stavite ga u foliju. Preko njega stavite filet soma, koji ste začinili po želji, ja sam ovog puta koristila provansalansku mešavinu. Stavite okolo nekoliko čenova belog luka, malo sremuša, nekoliko maslina i kriške limuna. Sve lepo prelijete sa maslinovim uljem, a onda sa strane sipate belo vino.

Možete i crveno da dodate, nećete pogrešiti.

Som sa komoracam 1-s

Zatvorite foliju i stavite je u rernu. Nisam htela da rizikujem da li će se nešto prosuti pa sam tu foliju pre svega stavila u pleh.

Peklo se na 220 stepeni nekih pola sata. Tada sam otvorila foliju, uključila gornji grejač i pustila soma još 5 minuta. Čisto da se odozgo uhvati korica i malo boje.

Servirala sam ga uz čeri paradajz i bebi spanać.

Prijatno!

 

 4 komentara

  1. Da li je ovaj recept namenjen i za restriktivni period, buduci da se koristi belo vino koje nije dozvoljeno?
    Pozdrav

    1. Belo vino nije dozvoljeno za piće, kuvanje je nešto drugo. Samo je bitno koristiti suvo belo vino i naravno ne preterivati. Ako tek počinjete sa hrono ishranom, onda u prvih mesec dana preskočite ovakva začinjavanja. U prvih mesec dana se organizam restartuje, da slikovito kažem. I ja sam u prvih mesec dana jela samo neke skroz osnvne stvari, sa jednostavnim kombinacijama.

  2. Hvala najlepse na odgovoru..Kao sto ste i pretpostavili, ja sam upravo pocetnik, pocela sam 1. decembra sa restriktivnim periodom..Mnogo mi znace ovakvi saveti. Volela bih da dam sve od sebe i postignem najbolji rezultat. Imam 27 godina i oko 70kg, a visoka sam oko 178cm. Koji od Vasih jelovnika preporucujete za pocetak, kako bih postigla najbolje rezultate? Hvala unapred na odgovoru.
    Srdacan pozdrav.

    1. Bitno je da počnete sa jednostavnim obrocima, jelovnici su tu da sagledate šta sve može. A vi napravite sebi raposred.

Ostavite komentar