Pica za mršavljenje

30/04/2015

Pica za mrsavljenje-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Na prvi pogled, ova pica izgleda kao i svaka druga, naravno ona koja se pravi od integralnog brašna. Ali tek na drugi pogled, ili zalogaj, shvatite da nešto fali – sir!

E sad, neko može da kaže da onda ovo nije pica, u tom slučaju zovite je “otvoren sendvič”, ali mlečni proizvodi zaista goje. I ako hoćete da skinete šlauf sa struka, onda morate sebi da ih uskratite. Možda ne potpuno, ali u dobroj meri.

Za testo vam je potrebno:

  • 200 grama ražanog integralnog brašna
  • ravna kašičica soli
  • pola praška za pecivo
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 125 militara vode

Testo razvijte u krug i stavite na pek papir pa u zagrejanu rernu na pet minuta, čisto da se odozgo uhvati korica. Izvadite je pa filujte: paradajz sos, origano, suhomesnato, povrće ako volite i koje volite, jaja….

Sve se stavi u rernu i peče dok jaja ne budu gotova. Kada je izvadite, po njoj razbacajte rukolu. Pospite još malo maslinovog ulja, a ako ste van restrikcije, pospite i sa malo balzamika.

Ma odličan doručak! I sir mi uopšte nije falio.

Prijatno!10 komentara

  1. Je l’ moze u restrikciji na ovoj pici da bude npr.mladi sir umesto jaja,jer ne volim ukus jaja na pici?

    1. Nekoliko. Možete jednom nedeljno. Ona nema ništa nedozvoljeno, ali bi hrana trebalo da bude raznovrsna pa zato ne preterujte.

  2. Draga Ana, ovo je hiljaditi recept koji od vas prepisujem i – gotovo da mi i ne treba drugi kuvar 😀 Napravila sam picu, tj. dve – prva je bila malo suva. Moja kombinacija brašna je izgleda upila više vode, a drugu sam mekše umesila i odlično je ispala. Čak ne mora da se razvaljava oklagijom, ja sam je rukom – tanju sredinu,deblje ka krajevima, baš se lepo i lako oblikuje, fenomenalna je. Hvala vam puno, puno i za ovaj i za mnoge druge recepte!

Ostavite komentar