Kuva i piše: Ana Ćubela Poslednjih nekoliko godina, leblebije se nalaze …
Kuva i piše:
Robert Denić
Sastojci:
- Manja glavica karfiola
- jaje
- mocarela ( oko 50gr)
- kašika maslinovog ulja
- so, biber i začini po želji
- paradajz, inćuni
Pica ko pica…. Ali ‘testo’ za ovu picu je za mene nešto posebno. Lako se pravi, vrlo ukusno i pruža vam odmor od brašna i onog pravog testa.
Karfiol odvojite na manje cvetove i izrendajte. Rendate samo cvetove a drške možete da sačuvate za kasnije i napravite potaž ili supicu. Glavica koju sam ja kupio je bila malo veća pa sam iskoristio samo polovinu i od nje je ispalo oko 3 čase( plastične od kiselog mleka) rendanog karfiola. Rendani karfiol zalijete sa 2 dl ključale vode i ostavite 10 minuta da odstoji. Uzmite veći komad gaze ili čistu kuhinjsku krpu, prebacite karfiol na nju ( sve to radite iznad neke posude) i onda rukama zavijate krpu da se sva voda iscedi. Tako iscedjenu grudvu karfiola prebacite u posudu, rastresite viljuškom i dodajte blago umućeno jaje, rendanu mocarelu, kašiku maslinovog ulja i zacine. Sve to dobro promešate da se sastojci sjedine i to je sada testo za picu.
Rernu zagrejete na 200 stepeni. Na tepsiju stavite papir za pečenje. Prebacite ‘testo’ na papir kašikom i rukom ga lagano utapkajte u oblik testa za picu.
Pekao sam testo 15 minuta, izvadio iz rerne, lagano ga okrenuo i filovao( fil neka bude po želji. Ja sam stavio malo paradajza, mocarelu i inćune) a zatim vratio u rernu na još 10 minuta.
Prijatno.
PLAY:
PS. Van restrikcije ovo može da bude i ručak.