Pica preklapača

23/04/2015

Preklopljena pica 6-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne znam šta je sa mnom ovih dana – nisam jela kačkavalj mesecima, a ovih dana navalila kao luda. Ali neka, i to će da prođe. Još ovu picu da smlatim i idem na odvikavanje 😉 .

Ne znam kako bih je nazvala, možda preklopljena pica ili pica preklapača. Testo sam pravila po receptu za pancerote, samo sam prepolovila meru.

Za nju vam je potrebno:

  • 250 grama brašna (ražano, speltino, ječmeno i heljdino)
  • kašičica soli
  • polovina praška za pecivo
  • 1 kašika masti
  • 140 militara mlake vode

Testo će biti masnije i trebalo bi da izgleda ovako:

Preklopljena pica 3-s

Podelila sam ga na dva dela i razvaljala krugove. Gledala sam da testo bude što tanje. Nema veze što će biti krecavo na ivicama, jer ćete njih spojiti na kraju.

Filovala sam sa paradajz sosom, pilećim prsima, origanom i kačkavaljem. Ako ste u restrikciji stavite svežu mocarelu ili neki drugi sir. Sve sam posula sa malo mladog luka i preklopila. Ivice sam prvo prstima zatvorila, a onda i pristila viljuškom.

Preklopljena pica 2-s

Preklopljena pica 1-s

Gornju površinu sam namazala sa žumancetom koje sam razmutila sa malo vode, a onda sve posula susamom.

Preklopljena pica 4-s

Stavila sam u zagrejanu rernu i pekla na 220 stepeni između 20 i 3o minuta.

Preklopljena pica 5-s

I to je to.

Odlična.

Prijatno!



8 komentara

  1. Kada ovako pisu mesavine brasna, a ja posto nemam iskustva, da li bi ako bih 125 grama razanog integralnog i 125 grama jecmenog ili heljdinog pomesala , napravila gresku? ne znam da ne puca testo, ne bude blatnjavo. Vecno sam u dilemi sta kada nailazim na ovakve respete i sve druge koji imaju te mesavine, da li mogu proizvoljno brasno zdravo koristiti ili u dva od cetiri koja ja zelim, i da li bi to napravilo problem? Hvala unapred.

  2. Moze li nesto drugo umesto masti? Nemam je.. 🙁 I da, koju marku kackavalja preporucujete…?
    Hvala unapred…

    1. Spelta je stara vrsta pšenice. U Hrvstskoj se kaže pir, na nemačkom Dinkel, na engleskom spelt. potražite malo po internetu. Ima da se kupi u radnjama zdrave hrane.

Ostavite komentar