Malo je falilo da se pobijemo oko njih
Kuva i piše:
Slavica Tutić
- 3 šolje brašna (ražano, ovseno)
- 1 šolja semenki lana, susama, suncokreta, bundeve
- polovina kesice praška za pecivo
- 2 kašike maslinovog ulja
- malo soli
- kisele vode tek toliko da testo bude gusto kao za proju
Testo treba vaditi kašikom i stavljati u toster. Kada budu pečene, galete nafilovati pečenicom, baby mozzarelom, paradajz pireom i origanom.
Semenke možete a i ne morate da sameljete, osi lana, njega treba obavezno samleti jer u suprotnom neće imati efekta. Samo će protrčati kroz organizam.
Prijatno!
Galete su odlične! Jutros sam ih spremala za doručak, doduše sa običnom vodom umesto kisele, ali ništa im nije falilo. Čak su mi se pridružili i suprug i sin, na vruće mazali kajmak, uz pršutu i paradajz. Polako i njima uvodim ovaj način ishrane, uglavnom su nam zajednički ručkovi, doručak ponekad ali večera-teško! Jedino se ćerki dopadaju večere 🙂 Ali napredujemo polako….