Pica galete iz tostera

16/03/2015

pizza galete-s

Kuva i piše:

Slavica Tutić

Slavica Tutic profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

  • 3 šolje brašna (ražano, ovseno)
  • 1 šolja semenki lana, susama, suncokreta, bundeve
  • polovina kesice praška za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • malo soli
  • kisele vode tek toliko da testo bude gusto kao za proju

Testo treba vaditi kašikom i stavljati u toster. Kada budu pečene, galete nafilovati pečenicom, baby mozzarelom, paradajz pireom i origanom.

Semenke možete a i ne morate da sameljete, osi lana, njega treba obavezno samleti jer u suprotnom neće imati efekta. Samo će protrčati kroz organizam.

Prijatno!

 

 



1 komentar

  1. Galete su odlične! Jutros sam ih spremala za doručak, doduše sa običnom vodom umesto kisele, ali ništa im nije falilo. Čak su mi se pridružili i suprug i sin, na vruće mazali kajmak, uz pršutu i paradajz. Polako i njima uvodim ovaj način ishrane, uglavnom su nam zajednički ručkovi, doručak ponekad ali večera-teško! Jedino se ćerki dopadaju večere 🙂 Ali napredujemo polako….

Ostavite komentar