Pesto od sremuša

28/02/2016

Pesto od sremusa 2 s

Pesto se prema originalnom receptu pravi od svežeg bosiljka, smrvljenog belog luka, soli, pinjola, maslinovog ulja i parmezana (ili pekorina). I zvaničan naziv je pesto alla genovese.

Ali pesto, ili neku njegovu verziju, možete da napravite od bilo kog zeleniša. Ja volim da ga pravim od peršuna, mirođije ili mešavine različitog bilja. A kako se sremuš pojavio na pijacama, red je da napravimo pesto i od njega.

Recept i slike smo dobili od Dušanke Manojlović.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Potrebno vam je:

  • Veza sremuša
  • 5-6 badema
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • 2 kasike parmezana
  • so i biber

Pesto od sremusa 1 s

Jednostavno sve staviti u blender i dobro izblendirati.

Pesto od sremusa 3 s

Oni koji su u restrikciji i ne jedu parmezan, sos mogu da naprave bez njega. Ili da dodaju mladi koziji sir.

Pesto od sremusa 4 s

Prijatno!



Ostavite komentar