Pečurke sa crvenim vinom

27/09/2014

Kad želite da odmorite od mesa, pečurke su prava kombinacija.

Pecurke sa crnim vinom SAJT

Njih u hrono ishrani možete mešati sa mesom, ali ih često jedemo zasebno, onda kada hoćemo da odmorimo od mesa. Takođe, ne preporučuju se za večeru, jer se dugo i teško vare, mada meni ne predstavljaju problem pa ih rado jedem uveče. Vi probajte pa procenite.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Ovo je bio obrok za jednu oosbu. Stavila sam skoro ceo pokovanje od 400g (4 sam ostavila za neku salatu) i na pola kuvanja dolila čašu crnog vina, negde oko 3 deciltra. Na kraju biber i so i naravno svež peršun. Ko voli neka ubaci i malo belog luka.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Prijatno!

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?7 komentara

 1. Pečurke samo na maslacu ili masti poprziti i onda uliti vino? Il se one samo kuvaju sa malo vode pa kad uzvri, onda ide vino? Ili tu ide crni luk, beli luk? I da li može belo vino? (pošto imam belo vino još od iha ha kad sam pravila one grickalice sa raženim brašnom i semenkama i belim vinom, pa da ne kupujem sad i crno :D)

  1. Malo ih prodinstati na masnoći, npr maslinovom ulju, dodati začine, pa vino. Možete da probate i sa belim, zašto da ne. Peršun ide na samom kraju.

 2. Postovana,

  Recept ne moze da se vidi.
  https://hronokuhinja.rs/pecurke-sa-crnim-vinom/

  Sve sto se vidi je ovo:

  Kad želite da odmorite od mesa, pečurke su prava kombinacija.

  Pecurke sa crnim vinom SAJT

  Njih u hrono ishrani ne treba mešati sa mesom, jer to predstavlja tešku kombinaciju. Takođe, ne preporučuju se za večeru, jer se dugo i teško vare, mada meni ne predstavljaju problem pa ih rado jedem uveče. Vi probajte pa procenite.

  Ovo je bio obrok za jednu oosbu. Stavila sam skoro ceo pokovanje od 400g (4 sam ostavila za neku salatu) i na pola kuvanja dolila čašu crnog vina, negde oko 3dl. Na kraju biber i so i naravno svež peršun.

  Prijatno!

Ostavite komentar