Pašteta s bademima i prazilukom

08/05/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Svaki praznik je izazov za sve nas. Neko se malo opusti, neko puno, mada ima onh koji se vojnički pridržavaju svaki dan, bez obzira o kakvoj proslavi se radi. Ipak, takvih je malo. I ja sam, priznajem, malo zgrešila za praznike. Nisam se davila u tortama, ali jesam u komplet lepinji, negde oko šest popodne, po povratku s puta. Nisam mogla da joj odolim.

Isto tako 82% od onih koji su učestvovali u mojoj anketi na Instagramu priznalo da se malo više ogrešilo. I prejedalo. Pa je zato stigao ne mali broj zahteva da ponovim pravila mršavljenja u pravo na Instagramu, da im bude lako da se podsete. I dok sam juče postovala prva pravila, shvatila sam da se naš doručak ne vrti u krug jaja – suhomesnato – kiselo mleko. Da ima tu mnogo više za jelo. Različitih delicija. Pa sam zato i napravila ovu paštetu. Doručak tek nije dosadan.

A i ostalo mi je i kuvane i pečene piletine od prethodna dva dana. Pa da se zavrti u blenderu.

Potrebno vam je:

  • 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa (može i pečeno, nego je kod mene bilo ovako)
  • Meso 1 pečenog bataka
  • 80 gr praziluka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Voda za podlivanje
  • Šaka badema + za ukras
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika pavlake (opciono, dozvoljena je u restrikciji ali ako ste ovih dana puno jeli mlečno, može i supa od piletine ili čak voda, samo da se lakše samelje)
  • 2 kašičice kapara
  • Morska so i biber po ukusu (ali ne zaboravite da praziluk voli biber)

Šaku badema potopite preko noći.

Praziluk iseckajte na sitno i dinstajte na malo maslinovog ulje i vode, na tihoj vatri, dok skroz ne omekša. Pred kraj ubacite kašiku putera da se rastopi. Čim počne da peni gotovo je, sklanjajte sa ringle.

Sve stavite u blender i zavrtite. Po potrebi dodajte još malo tečnosti ili pavlake dok ne dobijete kozistenciju koju želite. Neko voli gušću, neko ređu paštetu.

Kada je namašete, pospite je sa malo sečenih kapara i badema. Da hrska.

Uz nju su išle lepinje od juče, kliknite na link za recept: MIRIŠLJAVE GORANICE . I u njih je išla pavlaka tako da se savršeno slažu i po svim pravilima restrikcije.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar