Pica zapravo nije nastala u Italiji već u Egiptu. A prvu picu kakvu danas znamo je napravio majstor Nikola.
Kuva i piše:
Marina Damnjanović
Savršena je i za post i za jedan uobičajen lep dan.
U blender staviti: jednu tunu iz salamure, kašiku maslinovog ulja, 2-3 kašike domaćeg kečapa ili paradaj sosa, sušeni ili svež ruzmarin. Ja sam imala sušeni, stavila dva prstohvata, pa posle dodala još dva. Posolite, ako vam tuna nije slana. Napravite kremastu paštetu u blenderu, ako treba dodajte još neku kašiku ulja ili vode. Mazala sam na poslednju lepinju sa celim zrnom prosa, POGLEDAJTE RECEPT.
Posula vlašcem i šarenim biberom. Ove začine možete i direktno u blender, ali je meni ukus intenzivnji ovako .
Ova pašteta može da se jede i za #ručak, ako u nju umačete sveže povrće ili mažete na grilovane tikvice. Prijatno!
Pogledajte još recepata za paštetu: