Pašteta od tune i kapara (posno/vege)

11/02/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Tunjevinu uglavnom jedem uveče, ali po hrono ishrani nije zabranjena ni za doručak. Međutim, tunu u konzervi, bez obzira da li ćete je jesti ujutru kao namaz ili uveče u salati, ne treba koristiti više od jednom do dva puta nedeljno.

Za ovaj namaz vam treba:

  • konzerva tune u salamuri
  • 1/4 srednjeg crnog luka
  • 1,5 kašičica senfa (bez dodatog šećera)
  • sok od četrvtine većeg limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica kapara
  • malo bibera

Pasteta od tune i kapara2 S

Sve stavite u blender ili secka i napravite pastu. Ne treba vam ni pet minuta. So nisam stavljala jer su kapari dovoljno slani. A ako vam ova kašičica bude malo u pašteti, dodajte još komad preko. Barem za dekoraciju 😉

Ja sam ovog puta kupila Dijon senf, koji je pomalo ljutkast i dao je super oštru notu pašteti. Gustinu paštete određujete količinom ukja i limuna. Mogla sam da je napravim gušćom, ali se onda ne bi lepo mazala na hleb

Ova pašteta je išla uz hlepčiće od kefira, pogledajte recept.

Pasteta od tune i kapara4 S



6 komentara

Ostavite komentar