Jednostavna galeta ili rustična pita a preukusna
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Tunjevinu uglavnom jedem uveče, ali po hrono ishrani nije zabranjena ni za doručak. Međutim, tunu u konzervi, bez obzira da li ćete je jesti ujutru kao namaz ili uveče u salati, ne treba koristiti više od jednom do dva puta nedeljno.
Za ovaj namaz vam treba:
- konzerva tune u salamuri
- 1/4 srednjeg crnog luka
- 1,5 kašičica senfa (bez dodatog šećera)
- sok od četrvtine većeg limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kapara
- malo bibera
Sve stavite u blender ili secka i napravite pastu. Ne treba vam ni pet minuta. So nisam stavljala jer su kapari dovoljno slani. A ako vam ova kašičica bude malo u pašteti, dodajte još komad preko. Barem za dekoraciju 😉
Ja sam ovog puta kupila Dijon senf, koji je pomalo ljutkast i dao je super oštru notu pašteti. Gustinu paštete određujete količinom ukja i limuna. Mogla sam da je napravim gušćom, ali se onda ne bi lepo mazala na hleb
Ova pašteta je išla uz hlepčiće od kefira, pogledajte recept.
Da li sme dijon senf da se koristi u restrikciji?
Pozdrav
Može
Pasteta je predivna, bas kao i svi recepti koje sam probala, a ima ih dosta. Hvala!
Hvala i vama na poverenju! 🙂
ana,pasteta je za 10+
Hvala. Obožavam domaće paštete.